Screenshot Toont Nieuwe Navigatieknoppen In Android P

Android-P-navigatiebalkIn een blogpost van Google was tijdelijk een screenshot te zien met daarop nieuwe navigatieknoppen. Op de screenshot zijn de drie navigatieknoppen vervangen door een terugknop en een gesture-knop om naar home te gaan. De multitask-knop is verdwenen.

De screenshot was te vinden in een blogpost over netwerkbeveiliging in Android P. De screenshot is inmiddels door Google aangepast, maar Google was niet snel genoeg om te voorkomen dat nieuwssites de screenshot overnamen.

Normaal bestaat het menu onder op het scherm uit drie knoppen: terug, home en multitasken. Op de screenshot van Google was de multitask-knop helemaal rechts echter verdwenen. Ook was de home-knop vervangen door een pilvormige knop. De terug-knop is nog wel gewoon aanwezig aan de linkerkant.

Android-P-navigatie

Volgens 9to5Google zal de terug-knop in Android P niet altijd zichtbaar zijn. De knop zal alleen verschijnen als de terug-functie ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Zo zal de knop bijvoorbeeld niet aanwezig zijn op het homescreen, aangezien je niet verder terug kan. De home-knop in het midden werkt via een gesture. Zo kun je de home-knop gebruiken door naar boven te swipen.

Met de nieuwe navigatiebar wil Google nog meer schermruimte creëren. Er zal voortaan namelijk niet altijd meer een navigatiebalk onder in beeld te zien zijn.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *