Google Lanceert Definitieve SDK Voor Android N

Android N NexusOntwikkelaars kunnen aan de slag met het geschikt maken van applicaties voor het nieuwe Android N besturingssysteem. Google heeft namelijk de definitieve SDK uitgebracht, waardoor ontwikkelaars zich geen zorgen meer hoeven te maken dat Google nog wijzigingen zal doorvoeren. Met de lancering van de Android N SDK komt de lancering van Android N ook steeds dichterbij.

De voorgaande jaren lanceerde Google de nieuwste versie van Android in oktober, maar de lancering van Android N lijkt al in augustus of september plaats te vinden. Android N zal samen met de nieuwste Nexus-toestellen worden gelanceerd. Deze toestellen worden waarschijnlijk gemaakt door Huawei en HTC. De naam van Android N is nog niet bekend, maar het is uiteraard een naam van een snoepgoed die begint met de letter N.

De SDK voor Android N is voorzien van enkele nieuwe functies en API’s, maar er zijn ook zaken uitgehaald. Zo is de API voor drukgevoelige schermen niet meer aanwezig. Een drukgevoelig scherm kan functies lanceren naarmate je harder of zachter op het scherm drukt. Enkele zaken die wel aanwezig zijn is ondersteuning voor multiwindow, een nieuwe interface voor notificaties en optimalisatie zodat applicaties sneller kunnen worden opgestart en minder energie verbruiken.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.