“Google Maakt Zelfstandige Augmented Reality-headset”

Google-GlassVolgens de website WinFuture werkt Google aan een zelfstandige Augmented Reality-headset met een Qualcomm Snapdragon 603-chipset. De AR-headset kan net als de Google Glass informatie over de echte wereld projecteren.

Na de gefaalde Google Glass doet Google opnieuw een poging om een Augmented Reality-bril te ontwikkelen. Intern heeft het project de naam Google A65 meegekregen. Volgens de bron werkt de bril volledig zelfstandig en vinden we intern de Snapdragon 603 chipset die voor Internet of Things toepassingen in gemaakt. De headset is voorzien van enkele camera’s en microfoons en is net als Google Glass in staat om informatie over de wereld heen te projecteren.

Exacte details over de mogelijkheden van de headset weet de bron nog niet te melden, maar waarschijnlijk moet de headset gaan concurreren met de Microsoft HoloLens. Google heeft al redelijk wat ervaring met Augmented Reality. Zo kennen we onder andere ARCore, waarbij AR-apps gebruik maken van de camera en sensoren op een smartphone. Een andere AR-dienst van Google is Google Lens, die objecten in real-time kan herkennen.

Toch zal het nog wel even duren voordat de nieuwe AR-headset zal worden aangekondigd, aangezien Google pas dit jaar is begonnen met de eerste besprekingen. Het kan daarom nog wel een paar jaar duren voordat we de nieuwe headset daadwerkelijk te zien krijgen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.