Google Pixel 2 XL Last Van Ingebrande Schermen

Google-Pixel-2-XL-smartphoneDe Pixel 2 XL van Google is uitgerust met een OLED-scherm, een type scherm dat veel beter in staat is kleuren weer te geven dan een LCD-scherm. Het nadeel van een OLED-scherm is echter dat een object dat langere tijd in beeld te zien is, kan inbranden. Om deze reden laat Samsung bijvoorbeeld de thuisknop automatisch verdwijnen. Google lijkt dit minder slim te hebben aangepakt, aangezien gebruikers van de Pixel 2 XL klagen dat objecten op dit toestel al binnen enkele dagen inbranden.

Verschillende Amerikaanse tech-sites hebben een review-sample van de Pixel 2 XL ontvangen. Android Central is één van deze sites, die nu op Twitter een foto heeft geplaatst waarop te zien is hoe slecht het scherm er na een week gebruik al uitziet. Ook andere websites, waaronder The Verge en 9to5Google geven aan last te hebben van soortgelijke problemen, maar deze toestellen zouden er niet zo slecht aan toe zijn als de Pixel 2 XL van Android Central.

In een reactie laat Google het volgende achter:

The Pixel 2 XL screen has been designed with an advanced POLED technology, including QHD+ resolution, wide color gamut, and high contrast ratio for natural and beautiful colors and renderings. We put all of our products through extensive quality testing before launch and in the manufacturing of every unit. We are actively investigating this report.

Google geeft in de reactie aan dat het bedrijf het probleem zal onderzoeken, maar dat dit normaal gesproken geen probleem zou moeten zijn. Google maakt namelijk gebruik van de nieuwste technologie en meest rigoureuze proeven. Misschien is er simpelweg wat minder ernstig aan de hand. Zo hebben sommige OLED-schermen het probleem dat beelden een tijdje blijven hangen, maar dat deze beelden vanzelf weer verdwijnen.

Google Pixel 2 (XL)
Google introduceerde de 5-inch Pixel 2 en de 6-inch Pixel 2 XL op 5 oktober. De toestellen krijgen in Europa een adviesprijs mee van 799 euro (Pixel 2) en 939 euro (Pixel 2 XL) beschikken onder andere over een Snapdragon 835-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB of 128GB opslagruimte en een zeer goede camera. Het is nog onduidelijk of en wanneer de toestellen in Nederland op de markt zullen verschijnen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.