“Google Schrapt Derde Model Pixelbook 2”

Google PixelbookVolgens de laatste geruchten wilde Google dit jaar drie nieuwe modellen van de Pixelbook introduceren, maar is één van deze modellen geschrapt. Het zou gaan om een Pixelbook met een nieuwe architectuur van Intel-processors.

Eerder schreven wij al over twee nieuwe Pixelbooks, genaamd Atlas en Nocturne, die Google later dit jaar zal introduceren. De Atlas is een opvolger van de huidige Pixelbook.  De Nocturne is een iets luxer model met een touchscreen dat losgekoppeld kan worden van het toetsenbord. Hierdoor is de Nocturne ook te gebruiken als tablet.

Nu blijkt echter dat Google met een derde model bezig was, die intern bekendstond onder de naam Meowth. Ook dit model zou een afneembaar toetsenbord krijgen. Volgens 9to5Google zou Meowth worden aangestuurd door de volgende generatie Intel processors die op een vernieuwde architectuur zou werken. De nieuwe Intel processors zouden zijn gebaseerd op een 10nm-proces die Intel ‘Cannon Lake’ noemt. De lancering van Cannon Lake is echter al verschillende keren uitgesteld.

Google zou al wel een prototype van Cannon Lake in handen hebben, maar vanwege de vertragingen heeft Google besloten de Meowth te schrappen. Inplaats daarvan zal Google nu enkele functionaliteiten van de Meowth, zoals een vingerafdrukscanner, overdragen naar de Nocturne.

Google zal de nieuwe Pixelbooks tijdens een Made By Google-evenement op 9 oktober officieel introduceren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.