Galaxy Gear 2 Draait Op Tizen

Samsung-Galaxy-Gear
Samsung zal naar verwachting de opvolger van de Galaxy Gear over een paar dagen tijdens de Mobile World Congress in Barcelona gaan aankondigen. Volgens de laatste geruchten zal deze smartwatch echter niet draaien op Android, maar op Samsung’s eigen besturingssysteem Tizen.

Dat Samsung een smartwatch met Tizen zal uitbrengen is niet eens zo’n gek idee. Samsung werkt namelijk al een lange tijd aan het nieuw besturingssysteem en zal volgens de geruchten zeer binnenkort de eerste producten met Tizen aankondigen.

Het enige probleem waar Samsung nog tegen aanloopt is dat er nog weinig applicaties beschikbaar zijn voor Tizen. Op een smartphone zal dit een groot probleem zijn, maar op een smartwatch waar slechts een klein aantal applicaties worden gebruikt zal je hier weinig van merken. Op deze manier kunnen mensen alvast wennen aan het nieuwe besturingssysteem voordat Samsung ook de eerste smartphones met Tizen op de markt zal brengen.

Samsung zelf wil niet op deze bewering reageren en we zullen dus nog even een paar dagen moeten wachten om te zien wat Samsung voor ons in petto heeft tijdens het Samsung Unpacked 5 evenement.

via [zdnet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.