Huawei: “Windows Phone te Duur en Niet Open Genoeg”

Huawei-Windows-PhoneHuawei heeft in een interview laten weten waarom het bedrijf de voorkeur heeft voor Android en niet voor Windows Phone. Het interview werd tijdens de Mobile World Congress in Barcelona gegeven met marketingman Shao Yang. Hieruit blijkt dat het vooral komt door de prijs van Windows Phone en de beperkte mogelijkheden om wijzigingen door te voeren.

Shoa Yang zei: “Windows Phone kost meer dan Android. Dat zorgt ervoor dat de telefoons zo’n 10% duurder zijn. Het ecosysteem vormt ook een barrière. Windows Phone is bovendien niet zo open als Android, waardoor we nauwelijks eigen innovaties kunnen doorvoeren” Over de samenwerking van Microsoft en Nokia zei hij: “Als Microsoft en Nokia samengaan, wordt het nog moeilijker om Windows Phone meer open te maken. De competitie wordt dan nog oneerlijker, niet elke fabrikant kan dezelfde wijzigingen doorvoeren.

Of het ooit makkelijker zal worden om Windows Phone aan te passen, of te worden voorzien van een eigen skin valt te betwijfelen. Wel zal Microsoft volgens de geruchten de licentie kosten voor Windows Phone afschaffen, waardoor Windows Phone voor fabrikanten in eens een stuk interessanter zal zijn.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.