Nokia En Xiaomi Sluiten Patentendeal En Gaan Samenwerken

Nokia-XiaomiNokia en Xiaomi hebben aangekondigd dat ze een patentendeal hebben gesloten, waardoor beide bedrijven elkaars patenten de komende jaren mogen gebruiken. Details over de betaalde bedragen hebben de bedrijven niet bekendgemaakt.

Nokia laat in een verklaring weten dat er zowel een samenwerkingsovereenkomst als een patentdeal zijn gesloten. Het gaat hier vooral om patenten voor mobiele technologie. Xiaomi heeft voor een onbekend bedrag een aantal patenten van Nokia overgenomen.

Als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst zal Nokia netwerkinfrastructuur aan Xiaomi leveren. Beide bedrijven willen namelijk samenwerken op het gebied van datacenters. Ook zal er worden gekeken of er mogelijkheden zijn om samen te werken op het gebied van internet-of-things, augmented en virtual reality, en kunstmatige intelligentie.

Volgens de geruchten zou Xiaomi ook een deal hebben gesloten met HMD, een bedrijf dat smartphones op de markt brengt onder de Nokia-merknaam. HMD zou onder andere de Surge S1-soc van Xiaomi willen gebruiken in mid-range toestellen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *