Nieuwe Samsung Smartwatch Zal Draaien op Android Wear

Gear-Fit-en-Gear-2Het lijkt er op dat Samsung niet goed weet wat ze nou moeten doen met de smartwatches van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Zo heeft Samsung al vier wearables op de markt gebracht waarvoor drie verschillende besturingssystemen zijn gebruikt. Hankil Yoon heeft in een interview laten weten dat de vijfde wearable van het bedrijf weer zal draaien op een ander besturingssysteem, namelijk Android Wear.

De originele Galaxy Gear draait op een aangepaste versie van Android. De Gear 2 en Gear 2 Neo draaien op Samsung’s eigen Tizen en de Gear Fit draait op een totaal ander real-time besturingssysteem.

Hankil Yoon, topman productdesign bij Samsung heeft in een interview met Reuters bevestigd dat de volgende smartwatch van Samsung zal draaien op Android Wear. Een besturingssysteem dat Google kort geleden heeft aangekondigd en onder andere zal draaien op de smartwatch van LG en Motorola. In het zelfde interview heeft Yoon ook laten weten dat Samsung over enkele maanden een high-end smartphone zal lanceren dat draait op het eigen Tizen besturingssysteem.

Wanneer de nieuwe Samsung smartwatch met Android Wear op de markt zal verschijnen heeft Yoon niet laten weten.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.