4,9 Procent Van Android-toestellen Draaien Op Nougat

android-7 NougatRegelmatig geeft Google nieuwe distributiecijfers vrij over de verschillende versies van Android, zodat ontwikkelaars weten voor welke Android-versies ze apps moeten ontwikkelen. Uit de laatste cijfers blijkt dat Nougat, zes maanden na de officiële lancering, draait op 4,9 procent van alle toestellen.

Uit de cijfers op de Android Developers website kunnen we opmaken dat het aandeel van Nougat slechts langzaam groeit. Met een aandeel van 32 procent draaien de meeste toestellen nog op Android 5 (Lollipop). Android 6.0 (Marshmallow) is goed voor 31,2 procent van de markt en KitKat is goed voor 20 procent van de markt. Android 7.0 en Android 7.1 (Nougat) draaien samen op slechts 4,9 procent van alle toestellen. Gingerbread en Ice Cream Sandwich worden bijna niet meer gebruikt.

Android distributiecijfers april

Het aandeel van Nougat is sinds vorige maand met 2,1 procent gestegen, maar of Nougat ooit nog zal groeien tot één van de meest gebruikte versies is nog maar de vraag. Google heeft nu namelijk al een preview versie van Android O uitgebracht.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *