Nederlandse Politie Stapt Over Naar Samsung Galaxy S5

Galaxy-S5-politieDe Nederlandse politie gebruikt momenteel de BlackBerry als standaard smartphone. De politie zou BlackBerry toestellen echter willen opgeven en vervangen door Samsung toestellen. De politie zal volgens een anonieme bron totaal 35.000 Galaxy S5-toestellen kopen.

De reden voor de overstap zou onder andere te maken hebben met de vingerafdruk-scanner van de Galaxy S5 en Samsung’s KNOX-beveiligingssoftware. Ook zou het toestel administratieve taken van agenten versnellen en vereenvoudigen, en kan het toestel dankzij zijn stof en waterdichte behuizing tegen een stootje. Diverse politie eenheden in Amsterdam en Limburg zouden al zijn gestart met het testen van de Galaxy S5.

De Galaxy S5 beschikt over een 5.1-inch display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, een 2,5GHz Snapdragon 801-processor, 2GB werkgeheugen, een vingerafdruk-scanner, een hartslagmeter, een 16 megapixel camera, een 2800mAh accu en 16GB of 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart.

bron [androidplanet via rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.