Android Marktaandeel in Europa Gestegen Naar 72,4 Procent

Android Europa MarktaandeelMarktanalistbureau Kantar meldt dat de marktaandeel van Android in Europa met bijna 2 procent is gestegen naar een totaal van 72,4 procent. iOS is gestegen met 0,2 procent en Windows Phone met 1,6 procent.

Bij de uitkomst van 72,4 procent marktaandeel is overigens alleen gekeken naar de 5 grootste EU landen, waaronder Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië. Toch geeft dit een goede indruk van de populariteit van Android in Europa. iOS van Apple moet het doen met 17,5 procent en Windows Phone is goed voor een marktaandeel van 8.4 procent.

Android Marktaandeel Europa

Niet geheel onverwacht is de grote marktaandeel van iOS in Amerika. Hier is iOS goed voor 34,6 procent van de markt en Android voor 59,1 procent. Toch is iOS ook in thuisland Amerika aan het dalen. Wat wel opvalt is het feit dat iOS domineert in Japan met een marktaandeel van 55,4 procent, waar Android het moet doen met 43,6 procent.

Een ander ding dat opvalt is de dalende marktaandeel van iOS in China. Apple heeft namelijk in januari nog een deal gesloten met de grootste provider ter wereld, China Mobile waardoor een groot aantal iPhones zouden zijn verkocht in China. Toch is volgens dit onderzoek Android de enige die in marktaandeel is gestegen.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.