LG G3 Officieel Gepresenteerd: Quad HD-scherm, 3GB Werkgeheugen en Metalen Behuizing

LG-G3-kleurenLG heeft eindelijk de LG G3 officieel gepresenteerd. Vlak voor de officiële presentatie waren eigenlijk al alle specificaties gelekt, maar vanaf vandaag zijn ook de prijs en releasedatum bekend.

De LG G3 is de eerste smartphone dat beschikt over een display met 538 pixels per inch. Zo krijgt het toestel een 5,5-inch display met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Het display neemt in totaal 76,4 procent van de voorkant in beslag, waardoor er zeer dunne bezels overblijven. Ook beschikt de LG G3 over een 2,5 GHz Snapdragon 801 quad-core processor, 2GB of 3GB werkgeheugen, 16GB of 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 3.000 mAh accu, een 13 megapixel camera aan de voorkant en een 2,1 megapixel camera aan de achterkant.

LG G3

De LG G3 kan dankzij een speciale lader draadloos worden opgeladen en beschikt over WiFi, Bluetooth, NFC, GPS, LTE en een microUSB 2.0 aansluiting. Het toestel meet 146.3 x 74.6 x 8.9mm en weegt 149 gram. 

De interface van LG’s eigen skin is ook onder handen genomen. Zo ziet de interface van Android 4.4.2 er allemaal een stuk strakker en platter uit en is de software geoptimaliseerd voor het gebruik van LG’s eigen QuickCircle Case.

LG-G3-QuickCircle-Case

De behuizing van de LG G3 is gemaakt van metaal en zal beschikbaar zijn in de kleuren Silk White, Metallic Black, Shine Gold, Moon Violet en Burgundy Red. In thuisland Zuid Korea is het toestel vanaf vandaag al beschikbaar. In Nederland en België zal de LG G3 vanaf begin juli beschikbaar zijn. Het toestel krijgt een adviesprijs mee van onder de 600 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.