Xiaomi Krijgt Boete Om Liegen Over Verkoopcijfer Redmi-smartphone

Xiaomi-RedmiXiaomi heeft een boete ontvangen, omdat het Chinese bedrijf heeft gelogen over de verkoopcijfers van de Redmi in Taiwan. Het bedrijf beweerde 28.000 toestellen te hebben verkocht, terwijl het in werkelijkheid om 26.220 toestellen ging.

Xiaomi verkoopt zijn toestellen online wanneer er weer een grote voorraad beschikbaar is. In december liet Xiaomi weten dat er 28.000 Redmi-smartphones beschikbaar waren waardoor de online verkoop weer van start kon gaan. Alle toestellen waren in slechts enkele seconden uitverkocht, maar in werkelijkheid waren er maar 26.220 toestellen beschikbaar, waardoor een aantal mensen buiten de boot vielen.

Nadat de De Taiwanese handelsorganisatie FTC er achter kwam dat Xiaomi had gelogen over de verkoopcijfers, heeft het Chinese bedrijf een boete gekregen van 15.000 euro.

Xiaomi zag het afgelopen jaar zijn verkoopcijfers verviervoudigen en is een van de snelstgroeiende smartphone-fabrikanten ter wereld. Xiaomi is erg populair in China en omringende landen, waardoor het bedrijf volgens de laatste cijfers Huawei is gepasseerd en is uitgegroeid tot de derde grootste smartphone fabrikant ter wereld. Het Chinese bedrijf is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de wereldwijde expansieplannen, waardoor de aantrekkelijk geprijsde high-end smartphones in de toekomst ook naar Europa zullen komen.

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *