Oculus Rift Maakt Gebruik Van Galaxy Note 3-scherm

rift infrarood iFixit Galaxy Note 3De virtual reality bril, Oculus Rift maakt geen gebruik van een eigen ontworpen display, maar is voorzien van het zelfde display als in de Galaxy Note 3. Dit ontdekte iFixit, nadat ze de bril hebben geopend.

Sinds vorige week is bekend dat Samsung samen met Oculus Rift een virtuele bril voor de smartphone zal ontwikkelen. Zowel Samsung als Oculus hebben baat bij een samenwerking tussen beide bedrijven. Samsung kan de eerste VR-bril voor de smartphone ontwikkelen terwijl Oculus Rift gebruik mag maken van de kennis en technologie van Samsung.

iFixit, een blog die apparatuur uit elkaar haalt om te kijken hoe makkelijk het te repareren is, heeft een ontwikkelaars versie van de Oculus Rift ontvangen en uiteraard ook uit elkaar gehaald. iFixit geeft de bril een negen op tien wat eenvoud van herstelling betreft. Tot hun verbazing ontdekten ze binnenin de bril het display van de Samsung Galaxy Note 3. De reden voor het gebruik van Samsung’s display heeft waarschijnlijk te maken met de prijs. Een display laten maken voor een apparaat dat nog niet erg in trek is kost simpelweg te veel geld.

De Oculus Rift gebruikt verder chips van Toshiba, STMicroelectonics,Cypress Semiconductor en Texas instruments. Wanneer de Oculus Rift op de markt zal verschijnen is nog niet bekend.

bron [zdnet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.