Bijna Derde Nederlanders Stopt Met WhatsApp

WhatsApp
Nadat Facebook heeft besloten de chat-dienst WhatsApp over te kopen, besluiten mensen massaal om over te stappen naar andere chat-diensten. Uit een onderzoek blijkt dat bijna een derde van de Nederlands geen gebruik meer zal maken van WhatsApp.

Uit een steekproef van Maurice de Hond onder ca. 3.000 Nederlandse WhatsApp gebruikers blijkt dat 3 op de 10 gebruikers aangeeft de app te hebben verwijderd of dat binnenkort zal doen. De reden dat mensen stoppen met het gebruik van WhatsApp komt voornamelijk doordat mensen bang zijn dat ze hun privacy zullen verliezen en dat Facebook mogelijk mee zal kijken met hun WhatsApp gesprekken. De tweede reden voor het verwijderen van de chat-dienst komt doordat mensen vrezen dat WhatsApp zal worden voorzien van reclame.

De meeste Nederlanders stappen over op de Russische chat-dienst, Telegram. Bij deze chat-app kunnen mensen rekenen op veel privacy. Maar WhatsApp hoeft zich voorlopig nog geen zorgen te maken. Voor de overname van Facebook werd WhatsApp namelijk door bijna negen op de tien Nederlanders gebruikt. Zelfs als 30 procent van deze gebruikers zal overstappen naar andere chat-diensten, blijft er een behoorlijke groep WhatsApp gebruikers over.

bron [nieuwslog]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *