Xiaomi Maakt MIUI Cloud Messaging Optioneel Na Klachten Opslaan Persoonlijke Gegevens

xiaomi-logoEerder vandaag schreven we dat Xiaomi “toch wel” ongevraagd persoonlijke informatie verstuurd van Redmi gebruikers naar servers in Beijing. Hugo Barra heeft nu via Google+ in een reactie aangegeven dat deze informatie wordt gebruikt voor MIUI Cloud Messaging en dat Xiaomi een update zal uitbrengen om deze functie optioneel te maken.

De MIUI Cloud Messaging van Xiaomi maakt het mogelijk om gratis berichten naar elkaar te versturen, maar slaat wel “ongevraagd” persoonlijke informatie zoals het imei-nummer van de smartphone en telefoonnummers van contactpersonen op op servers in Beijing. Deze online opgeslagen “persoonlijke” informatie wordt volgens Hugo Barra gebruikt om contacten uit de contactenlijst te identificeren.

Om de mensen die zich zorgen maken om hun privacy tegemoet te komen, zal Xiaomi deze week nog een update uitbrengen waardoor de cloud-dienst van het bedrijf optioneel zal worden.

De informatie wordt niet langer dan nodig geheel versleuteld opgeslagen“, aldus Barra. “Ook houden we geen statistieken over de gebruiker bij, zoals zijn sociale netwerk.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.