Lenovo Verkoopt Voor Het Eerst Meer Smartphones Dan Computers

VIBE-Z2-ProLenovo, de grootste computer fabrikant ter wereld heeft het afgelopen kwartaal meer smartphones verkocht dan computers. Dit blijkt uit de laatste verkoopcijfers van de Chinese fabrikant.

Lenovo is een erg succesvol bedrijf dat zich al lang niet meer alleen richt op het maken van computers. De laatste jaren doet de fabrikant het ook erg goed met de verkoop van smartphones. De toestellen zijn “nog” niet te koop in Nederland, maar Lenovo verkoopt al wel meer smartphones dan computers.

Uit de laatste verkoopcijfers van Lenovo blijkt dat het bedrijf in de afgelopen 3 maanden maar liefst 15,8 miljoen smartphones heeft verkocht. Dat is ongeveer 40% meer dan 1 jaar geleden. 13 miljoen smartphones zijn verkocht in eigen land en slechts 2,8 miljoen smartphones zijn buiten China verkocht. In de zelfde 3 maanden verkocht Lenovo “maar” 14,5 miljoen computers.

Lenovo is ook nog steeds bezig met het afronden van de overname van Motorola. Zodra dit afgerond is zal het bedrijf naar verwachting nog veel meer smartphones gaan verkopen. Naast de Motorola smartphones zal Lenovo uiteraard gewoon eigen smartphones, zoals de VIBE Z2 Pro blijven ontwikkelen. 

bron [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.