Samsung en Qualcomm Aangeklaagd Door Nvidia in Rechtszaak om Patenten

patenten rechtszaak nvidia-vs-samsung-vs-qualcommNvidia heeft Samsung en Qualcomm aangeklaagd in een patenten rechtszaak en wil de verkoop van de Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy Note 4, Galaxy Note Edge, Galaxy Note 3, Galaxy Tab S en de Galaxy Note Pro verbieden. Volgens Nvidia worden er zeven patenten geschonden die in handen zijn van Nvidia.

Deze dagen worden er dagelijks nieuwe rechtszaken gestart voor het schenden van patenten. Voor Nvidia is dit echter de eerste rechtszaak in het 21-jarige bestaan van het bedrijf. De geschonden patenten zouden te maken hebben met de “grafische processors van programmeerbare unified shaders tot en met multithreaded parallel processing in GPU’s“. De Qualcomm Adreno GPU’s die onderdeel vormen van de Snapdragon SoC’s, ARM Mali GPU’s en Imagination PowerVR GPU’s zouden allemaal de patenten van Nvidia overtreden. Deze onderdelen zijn weer te vinden in de Exynos SoC’s van Samsung, waardoor beide bedrijven worden aangeklaagd.

Nvidia zou eerder al hebben geprobeerd om een licentieovereenkomst te sluiten met Samsung, maar Samsung liet weten dat het probleem bij de leveranciers van de chips ligt “Qualcomm, ARM en Imagination” en niet bij de Zuid-Koreaanse smartphone fabrikant.

Waarom Nvidia heeft besloten om “alleen” Samsung aan te klagen is niet helemaal duidelijk. Samsung is namelijk niet de gene die de chips maakt, maar simpelweg koopt van de chip fabrikanten. Ook is Samsung slechts één van de vele smartphone fabrikanten die gebruikt maakt van dergelijke chips. Waarschijnlijk is Samsung de pineut omdat het de grootste smartphone fabrikant ter wereld is en er dus veel geld te halen valt, tenminste als Nvidia in het gelijk wordt gesteld.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.