Android blijft groeien in de VS

Android heeft in de Verenigde Staten net niet de helft van alle smartphones in handen. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse marktonderzoeksbureau ComScore. Dat bedrijf heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar 30.000 Amerikaanse smartphonebezitters onderzocht. Daaruit bleek dat 47,3 procent een Android-telefoon had. Dat is 2,5 procent meer dan in de vorige periode. Dat komt neer op 45 miljoen Android-telefoons in de Verenigde Staten.

Ook het aandeel Apple steeg, al was dat met 2,2 procent net iets minder dan Android. De andere drie besturingssystemen, RIM, Microsoft en Symbian, verloren alle drie terrein ten opzichte van het derde kwartaal. ComScore heeft niet alleen het OS van de telefoons bekeken, ook het merk smartphone werd onderzocht. Samsung is in de VS marktleider met 25,3 procent van de telefoons, gevolgd door LG, Motorola en Apple pas op de vierde plek.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.