Google Glass Achter Het Stuur Net Zo Gevaarlijk Als Smartphone

Google-GlassDe Google Glass is ontworpen om niet afleidend te zijn bij alledaagse handelingen, maar in praktijk blijkt dit echter niet het geval en is de slimme bril in het verkeer net zo gevaarlijk als sms’en met een smartphone. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Florida.

We hebben in reactietijd geen statistisch verschil gevonden tussen het gebruik van Google Glass en smartphones.” aldus Ben Sawyer van de Universiteit van Florida. Deze conclusie is getrokken na het uitvoeren van een test waarbij gebruikers verzocht werden om via de Google Glass of een smartphone een bericht te versturen over een rekenkundig probleem, terwijl ze achter het stuur zaten.

Ook al is de reactietijd het zelfde als bij het gebruik van een smartphone, Google Glass gebruikers herstelden wel sneller na een bijna-ongeluk ervaring. Dit komt doordat Google Glass gebruikers hun ogen sneller op de weg hebben dan smartphone gebruikers. De reactietijd heeft volgens Ben Sawyer weinig te maken met je kijkveld, maar meer met het feit dat je in je gedachten met andere dingen bezig bent. “Kijken houdt niet in dat je ook ziet, omdat je in je hoofd met andere dingen bezig bent.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.