Android 4.0 eindelijk meer dan 10% marktaandeel

Eindelijk is het dan zover, het marktaandeel van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) is over de 10% heen. Oftewel, 10% van alle Android-telefoons en tablets maken nu gebruik van Ice Cream Sandwich. Vergeleken met voorgaande Android-versies duurde het voor Android 4.0 wel heel lang voordat dit punt bereikt werd en dat terwijl de opvolger van ICS al klaar staat.

Ice Cream Sandwich werd mei 2011 al aangekondigd maar maakte zijn debuut pas in oktober 2011. Android 4.0 maakte zijn debuut op de Galaxy Nexus, het vlaggenschip van Google. Vanaf het moment dat de Galaxy Nexus verscheen met ICS duurde het alsnog 9 maanden voordat de 10% marktaandeel werd doorbroken. De reden dat het zolang duurde, of eigenlijk de grootste reden is het feit dat er veel tijd gaat over het testen en tweaken van de zogenaamde proprietary software van de verschillende fabrikanten.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.