Misleidende “Gratis Smartphone” Reclames Moeten Stoppen

Gratis SmartphonesDe consumentenbond heeft toezichthouder AFM gevraagd de “gratis” smartphone reclames aan te pakken. Telecomproviders bieden namelijk vaak gratis smartphones aan bij de aanschaf van een telecomabonnement, maar in werkelijkheid zijn deze toestellen helemaal niet gratis en worden de toestel-kosten gewoon meegerekend in de maandelijkse abonnement kosten.

Veel telecomproviders bieden een gratis smartphone aan bij de aanschaf van een nieuwe telecomabonnement. Dit abonnement kost bijvoorbeeld 45 euro per maand en de smartphone krijg je er dan “gratis” bij. Wat de telecomprovider ons niet laat weten is dat het zelfde abonnement “zonder gratis smartphone” slechts 20 euro per maand kost en de klant dus in werkelijkheid gewoon 25 euro per maand voor de smartphone moet betalen. Dit is volgens toezichthouder AFM misleidende reclame en dit mag niet.

T-Mobile, KPN en Vodafone zijn momenteel in gesprek met de AFM om voortaan de adviesprijs van het bewuste toestel te tonen bij dergelijke aanbiedingen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.