“Deze Toestellen Krijgen Android P-update”

Android-PistachioDe meeste toestellen zijn ondertussen voorzien van Android Oreo, waardoor veel mensen zich nu afvragen welke toestellen een update naar Android 9.0 P zullen ontvangen. Android 9.0 krijgt waarschijnlijk de naam ‘Pistachio’ en zal pas eind dit jaar worden uitgerold. Toch weten we van een groot aantal toestellen al of ze wel of niet een Android 9.0-update zullen ontvangen.

Google Pixel
Allereerst zullen de Pixel-toestellen van Google een update ontvangen. Zo zal Google de Pixel 3 en Pixel 3 XL introduceren, die bij de lancering gelijk zullen draaien op Android P. Daarna ontvangen de Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL de update.

Sony
Sony zal Android 9.0 P uitrollen naar toestellen die in 2017 of later zijn uitgebracht. Hierdoor kunnen we de update in ieder geval verwachten op de Sony Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra, Xperia XZ Premium, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact, Xperia XZ2, Xperia XZ2 Compact en de Xperia XZ2 Premium.

Later ontvangen de Sony Xperia XZ, Xperia XZs, Xperia L1 en de Xperia L2 de update mogelijk ook nog.

Nokia
HMD Global heeft het afgelopen jaar bewezen snel updates uit te brengen naar de Nokia-smartphones van het bedrijf. We verwachten daarom zeer snel na de lancering van Android P een update voor de Nokia 1, Nokia 2, Nokia 2, Nokia 3, Nokia 3.1, Nokia 5, Nokia 5.1, Nokia 6.1, Nokia 6, Nokia 7, Nokia 7 Plus, Nokia 8 en de Nokia 8 Sirocco.

HTC
Met de Taiwanese fabrikant HTC gaat het niet zo goed op de smartphonemarkt. De slechte verkoopcijfers zorgen helaas ook voor een kleiner budget voor het uitbrengen van Android-updates. We verwachten dat de HTC U11, HTC U11 life (Android One), HTC U11 Plus en HTC U12 Plus in ieder geval een update naar Android P zullen ontvangen. Er bestaat ook nog een redelijke kans dat de HTC U Ultra uiteindelijk een update zal ontvangen.

ASUS
ASUS brengt lang niet altijd de nieuwste Android-updates uit, maar we mogen Android P wel verwachten op de Asus Zenfone 4 Pro, Zenfone 5 (2018), Zenfone 5Z en de Zenfone Max Pro M1.

Huawei
Ook Huawei is vaak wat laat met het uitbrengen van de nieuwste Android-updates, maar we mogen Android P minstens verwachten op de Huawei P20, P20 Lite, P20 Pro, Mate 10, Mate 10 Pro en de P Smart. Er bestaat ook een kans dat de Huawei Mate 9 (Pro), Huawei P10 en de Huawei P10 Plus uiteindelijk een update naar Android 9.0 ontvangen.

Motorola
Motorola, dat in handen is van Lenovo, zal Android 9.0 waarschijnlijk uitbrengen voor de  Moto G6, Moto G6 Play, Moto G6 Plus, Moto Z2 Force, Moto Z2 Play en de Moto Z3 Play. De Moto X4 krijgt mogelijk ook een update naar de nieuwste Android-versie.

Samsung
Als we kijken naar het updatebeleid van de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung, dan mogen we de update in ieder geval verwachten op de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy Note 8, Galaxy S9 en de Galaxy S9+. De Samsung Galaxy A6, Galaxy A6 Plus, Galaxy A8 (2018) en de Galaxy J6 (2018) ontvangen mogelijk ook een Android P-update.

LG
LG is niet al te snel wat betreft het uitbrengen van de nieuwste Android-updates. We mogen de update minstens verwachten op de LG G6, LG G7 ThinQ en de LG V30-varianten, maar de LG G5, LG Q7 en de LG V20 behoren ook tot de opties.

BlackBerry
Van BlackBerry hoeven we niet veel te verwachten. Alleen de BlackBerry Key2 krijgt zeker een update naar Android P. De BlackBerry Motion en de BlackBerry KEYone krijgen de update mogelijk ook, maar dit kunnen we niet met zekerheid zeggen.

OnePlus
De Chinese fabrikant OnePlus heeft bekendgemaakt dat de OnePlus 6, de OnePlus 5T en de OnePlus 5 een update ontvangen naar Android 9.0. De OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen de update niet.

Xiaomi
Van de Chinese fabrikant Xiaomi is nog niet helemaal duidelijk welke toestellen een update krijgen, maar de Android One-smartphone Xiaomi Mi A1 zal in ieder geval een Android P-update ontvangen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *