De Veelzijdigheid Van De Hedendaagse Mobiele Telefoon

iOS-vs-AndroidWaar vroeger een mobiel werd afgedaan als overbodige luxe, is dit apparaat tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. De maatschappij is veel gejaagder, we moeten veel, we willen veel en bereikbaarheid is daarbij essentieel. Dat een mobiele telefoon al heel lang niet alleen meer gebruikt wordt om mee te bellen, is geen geheim meer. De zogenaamde smartphone is een enorm veelzijdig toestel geworden en daardoor nemen we het toestel overal mee naartoe. De Android versie en iOS van Apple zijn de bekendste besturingssystemen voor de smartphones.

Geheugensteun
Naast de bekende Whatsapp-functie, is de agenda een veelgebruikte functie op een smartphone. Een heel handig geheugensteuntje, die altijd beschikbaar is. Je loopt waarschijnlijk niet altijd met je agenda op zak, om je afspraken in te noteren en te bekijken, maar je telefoon heb je wel altijd bij je. Heel handig om in de agenda van je telefoon je afspraken in bij te houden dus. Ook zijn er heel veel apps die je kunt gebruiken om korte notities in te maken, zoals een boodschappenlijstje. Hiermee zijn papieren boodschappenbriefjes verleden tijd en kun je voortaan direct de boodschappen wegstrepen die je in je karretje hebt gelegd.

Spelletjes
Naast inspanning is een tijd van ontspanning erg belangrijk. Hield het vroeger al snel op met een spelletje Snake op je Nokia 3310, kun je tegenwoordig door de bomen het bos niet meer zien als het gaat om spelletjes op je mobiel. Je kunt zelfs spelen op gokkasten op je mobiel. Denk ook eens een de populariteit van het spel Candy Crush.

Android of iOS
Apple maakt gebruik van haar eigen besturingssysteem, iOS. Het overgrote deel van de andere merken maakt gebruik van Android. Voor beide besturingssystemen vallen wel positieve en negatieve punten op te noemen en uiteindelijk is het een heel persoonlijke keuze welk besturingssysteem je het beste bevalt. iOS is een heel star besturingssysteem. Dit betekent dat Android in de loop van de gebruiksduur zich laat aanpassen op de voorkeuren van de gebruiker daar waar iOS zich niet zo flexibel toont. De flexibiliteit van Android hierin, bood hackers de ultieme gelegenheid de toestellen te kraken, maar op dit punt is Android enorm verbeterd.

De starheid van Apple gaat ook verder in specifieke programma’s zoals Google. Google en Android zijn onlosmakelijke met elkaar verbonden, terwijl Apple toch het liefst zoveel mogelijk haar eigen programma’s gebruikt. Gebruik je de producten van Google, zoals Gmail, niet, dan is dat natuurlijk iets waar je geen hinder van gaat ondervinden. Android heeft een hele inhaalslag ten opzichte van de iPhone gemaakt. Desondanks heb je nu eenmaal kamp iOS en kamp Android waarbij het vaak het geval is dat als je eenmaal een keuze voor een besturingssysteem hebt gemaakt, je niet anders meer wilt. Beide systemen functioneren prima en welke keuze je dan ook maakt, het is altijd een prima keuze.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.