Nederlandse Chat-app Nimbuzz is Razend Populair in Azië

nimbuzzNimbuzz is een chat-app die door de Nederlander Evert Jaap Lugt is gemaakt, maar waar wij als Nederlanders waarschijnlijk nog nooit van hebben gehoord. Toch heeft Nimbuzz, dankzij de populariteit in Azië een waarde van ongeveer 250 miljoen dollar.

Nimbuzz is voor ongeveer 70% overgenomen door het Britse telecombedrijf New Call. Hiervoor heeft het bedrijf $175 miljoen (ongeveer €137 miljoen) betaald. New Call is druk aan het investeren in de telecombedrijven in India, vandaar ook de interesse in Nimbuzz. De in Rotterdam ontwikkelde chat-app heeft namelijk meer dan 200 miljoen gebruikers, vooral uit Aziatische landen als India.

Evert Jaap Lugt reageert erg nuchter op de overname. “Leuk“. “Maar het is vooral een ruilhandel van aandelen. Het lijkt een megabedrag, maar dat is pas tastbaar als het om cash gaat.” Lugt heeft zelf weinig meer met Nimbuzz te maken, behalve dat hij als oprichter een groot deel aandelen bezit. Deze aandelen zijn overigens een flinke duit geld waard sinds de overname door het Britse My Call. Toch is hij daar niet veel mee bezig.

Daar ben ik niet mee bezig. Je eerste miljoen, dat maakt indruk. Tegelijkertijd kon ik dat succes met weinig mensen delen. Doordeweeks vloog ik de wereld over, in het weekend stond ik langs het hockeyveld voor mijn drie dochters. Nu weet ik dat het echte geluk bij mijn gezin ligt.

Lugt hoopt met zijn verhaal vooral de Nederlandse jongeren en de overheid aan te spreken. Volgens hem zijn Nederlandse ontwikkelaars namelijk schaars en de overheid maakt het niet aantrekkelijk voor ontwikkelaars. Het liefst zou hij in Rotterdam een ‘cluster’ zien net als Silicon Valley in de VS. “Als Rotterdam een locatie aanwijst, popel ik om daarin te investeren.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.