Project Ara Prototype Te Zien In Video

Project-Ara-Modulaire-Smartphone-GoogleProject Ara is een interessant project waar Google als doel heeft om een modulaire smartphone op de markt te brengen. Zo is het dankzij verschillende modules met verschillende specificaties mogelijk om zelf je smartphone samen te stellen. Vandaag is voor het eerst een video van een werkende Ara-prototype opgedoken.

Project Ara heeft als doel om een smartphone op de markt te brengen die niet na één of twee jaar hoeft te worden vervangen, maar gewoon kan worden uitgebreid met verbeterde modules. Zo hoef je maar één keer een smartphone aan te schaffen en kan je na een jaar gewoon een nieuwe processor of camera module kopen en deze vervangen met je oude modules. Op deze manier hoef je geen honderden euro’s neer te leggen voor de nieuwste smartphone en wel met de tijd meegaan.

In de bovenstaande video zien we een werkende prototype van de Ara-smartphone. In de video worden verschillende modules zoals accu, processor, camera, etc in een frame geschoven waarna het toestel vervolgens opstart. Op het prototype draait een oude Android-versie, maar deze zal bij de officiële lancering draaien op Android 5.0 (lollipop). De Ara-smartphone zal in 2015 worden uitgebracht.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.