Verkoop Samsung Galaxy S5 Valt Tegen

Samsung-Galaxy-S5Van de Samsung Galaxy S5-smartphones zijn een stuk minder exemplaren verkocht dan van zijn voorganger. Zo melden bronnen aan The Wall Street Journal dat Samsung de vraag naar de Galaxy S5 met bijna 40% heeft overschat.

In de eerste drie maanden na de lancering van de Galaxy S5 wist Samsung 12 miljoen exemplaren te verkopen. Dit is niet slechts, maar aanzienlijk minder dan de 16 miljoen exemplaren dat Samsung wist te verkopen in de eerst drie maanden na de lancering van de Galaxy S4. Ook had Samsung verwacht dat de Galaxy S5 het zelfs een stuk beter zou doen dan de Galaxy S4.

De overschatting heeft te maken met de manier waarop Samsung de vraag had gepeild bij telecombedrijven. Telecombedrijven kopen namelijk in één keer een grote lading toestellen in, die ze vervolgens doorverkopen in combinatie met een abonnement. Deze aanbieders kunnen niet-verkochte toestellen kosteloos weer terugsturen naar Samsung, iets wat niet in de berekening was meegenomen.

Uiteindelijke vallen de verkoopcijfers ongeveer 40% lager uit dan verwacht. In China zou dit zelfs 50% zijn. Alleen in Amerika komen de verwachtingen overeen met de uiteindelijke verkoopcijfers.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.