Xiaomi Maarliefst 45 Miljard Dollar Waard

The Wall Street Journal meldt dat de Chinese smartphonefbrikant Xiaomi gewaardeerd wordt op 45 miljard dollar. Dit is mede mogelijk door een investeringsronde, waarbij Xiaomi ruim 1 miljard dollar heeft opgebracht.

Apple en Samsung staan nog steeds aan de top, maar ze zullen ongetwijfeld de adem van Xiaomi al in de nek voelen. Het bedrijf wisselt steeds tussen de derde en vierde plek op de wereldwijde smartphonemarkt. Het bedrijf wil binnen enkele jaren de toppositie ingenomen hebben, maar dan zal er nog een hoop moeten gebeuren.

Met 70 miljoen verkochte smartphones in 2014, is Xiaomi een zeer snel groeiend bedrijf. Vorig jaar, in augustus, werd de waarde van het bedrijf nog op 10 miljard geschat. Iets meer dan een jaar later is de waarde van Xiaomi dus meer dan verviervoudigd.
 
Het bedrijf is zo succesvol dankzij de productie van high-end smartphones tegen een zeer schappelijke prijs. Binnenkort zullen de producten van Xiaomi in nog meer landen te koop zijn. Wanneer de goed betaalbare telefoons in Nederland in de winkel liggen is nog onbekend.

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.