Eerste Tizen Smartphone Van Samsung Volgende Maand Gepresenteerd

Samsung is al een hele poos bezig met een eigen besturingssysteem, genaamd Tizen. Volgende maand moet de Samsung Z1, de eerste smartphone met Tizen, gepresenteerd worden.

Hoewel de Z1 de eerste smartphone met Tizen is, heeft Samsung met de hardware niet echt uitgepakt zo lijkt het. De geruchten laten weten dat er een dualcore 1.2 GHz processor, 4 GB opslaggeheugen en slechts 768 MB werkgeheugen aanwezig is. Het WVGA TFT-scherm is 4-inch groot en de batterij heeft een capaciteit van 1500 mAh.

Het lijkt erop dat de hardware niet het nieuwste van het nieuwste gaat worden. Ook het scherm is niet van dezelfde hoge kwaliteit als de amoled-schermen in de hoogste-, en middenklasse smartphone die door Samsung op de markt worden gebracht. Misschien dat Tizen veel minder hoge specificaties eist. Bovendien kan de Z1 op deze manier vooral in armere landen op de markt worden gebracht. Een exacte prijs is nog niet bekend, maar het is nog maar de vraag of die de 100 euro aan zal tikken.

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.