Huawei Verkoopt In 2014 Zeker 20 Miljoen Honor-smartphones

Jeff Liu, Honor-directeur, laat aan Reuters weten dat Huawei dit jaar al twintig miljoen Honor-telefoons heeft verkocht. Een hele prestatie, aangezien het nieuwe smartphonemerk nog slechts een jaar geleden in het leven werd geroepen.

De verkopen van de Honor-smartphones komen neer op een kwart van het totale aantal verkopen dat Huawei dit jaar voor ogen had. De dochteronderneming van Huawei werd in december vorig jaar officieel losgekoppeld. Eind oktober kwam het merk in Nederland en andere landen van Europa op de markt. 

Het succes van Huawei en Honor is te danken aan smartphones met hoge specificaties maar wel met een lage prijs. Daarmee bieden ze flinke concurrentie. Huawei is in China al erg succesvol, maar is van plan om ook in Europa en andere delen van de wereld door te breken.  “Als Huawei wil overleven, moeten we de ontwikkelde markten zoals Europa voor ons winnen. Volgend jaar is het voor ons heel belangrijk om ons op het hoge segment te richten.” legt Richard Yu, hoofd van de consumentenafdeling van Huawei, uit.

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.