Palm Komt Mogelijk Terug Op De Smartphonemarkt

palm-webosVolgens de Amerikaanse media keert het merk Palm terug op de smartphonemarkt. Palm zal dit doen in samenwerking met Alcatel.

Palm was een Amerikaanse smartphonefabrikant die in 2009 het besturingssysteem WebOS op de markt bracht. In 2010 kocht HP het bedrijf over waarna HP het besturingsysteem voor HP’s eigen smartphones en tablets gebruikte. Sinds 2011 worden er al geen WebOS producten meer gemaakt en is WebOS ondertussen in handen van LG. Palm zelf is echter verkocht aan Wide Progress Global.

Sinds kort verwijst de oude Palm website in eens naar de website MyNewPalm.com. Hierop is alleen nog maar de Palm logo met de teksten “coming soon” en “smart move” te zien. “Smart Move” is de zelfde slogan als die van het smartphonebedrijf Alcatel Onetouch. Alcatel maakt onder andere goedkope Android-smartphones voor de Aziatische markt. Een samenwerking tussen beide bedrijven is goed mogelijk. Zo is het naast dezelfde slogan ook opvallend dat Nicolas Zibell zowel vicepresident van Wide Progress Global is als directeur van de Amerikaanse tak van Alcatel.

bron [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.