LG Toont Toestel Met Gebogen Scherm Aan Beide Kanten

LG-Plastic-OLEDDe Galaxy Note Edge van Samsung is een phablet met een gebogen display aan de rechterkant van het toestel. Hierop kunnen snelkoppelingen, widgets of notificaties worden weergegeven. LG moet hebben gedacht “dat kunnen wij beter” en heeft een toestel getoond met een gebogen display aan zowel de rechterkant als aan de linkerkant.

Tijdens de CES heeft LG aan een geselecteerd publiek een prototype gepresenteerd van een “curved” display dat aan beide kanten van een smartphone doorloopt. Het is niet bekend of LG het gepresenteerde scherm uiteindelijk ook in een eigen toestel zal gaan gebruiken, maar het is interessant om te zien dat meerdere bedrijven actief bezig zijn met het ontwikkelen van gebogen smartphone schermen.

Uit een gepubliceerde foto kunnen we opmaken dat LG een 6-inch toestel heeft gepresenteerd met een gebogen Plastic-OLED scherm. P-OLED-schermen worden onder andere gebruikt in de Flex-toestellen van LG. Dergelijke schermen zijn namelijk zeer buigbaar waardoor ze minder snel breken en voor extra functionaliteiten kunnen zorgen zoals we kennen bij de Galaxy Note Edge.

LG P-OLED CES

Het getoonde display is een vroege prototype en heeft een resolutie van slechts 1280 x 720 pixels. Dat is zeer matig als we dat vergelijken met de 2560 x 1440 pixels van de Galaxy Note Edge.

De vraag is nu, wanneer zal LG de eerste smartphone met een dergelijke display op de markt brengen? En zal LG mogelijk een gebogen variant van de aankomende LG G4 introduceren? Tijd zal het leren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.