Google’s Marktaandeel Daalt, Yahoo’s Marktaandeel Stijgt

Google YahooDe marktaandeel van Google is gekrompen, doordat Yahoo en Mozilla een deal hebben gesloten om Yahoo als standaard zoekmachine te gebruiken in de Firefox browser. Dit blijkt uit cijfers van StatCounter.

Google heeft in de Verenigde Staten een marktaandeel van maar liefst 75,2 procent. Dit is echter wel een daling van 2,1 procent ten opzichte van een maand geleden. Hierdoor is de marktaandeel van Google op zijn laagste punt sinds 2008. Yahoo doet het juist erg goed en is met een marktaandeel van 10,4 procent gestegen naar het hoogste niveau sinds 2009.

statcounter-Google-Yahoo-marktaandeel

De reden voor de daling (Google) en stijging (Yahoo) heeft hoogst waarschijnlijk te maken met het feit dat Firefox sinds kort Yahoo als standaard zoekmachine gebruikt. Voorheen gebruikte Firefox altijd Google als standaard zoekmachine. Door de deal is de marktaandeel van Yahoo met maar liefst 1,8 procent gestegen.

Ook Bing doet het goed en is in de afgelopen maand met 0,4 procent gestegen naar een totale marktaandeel van 12,5 procent.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.