“Meer Dan 560.000 Apps Beschikbaar Voor Windows Phone en Windows”

Windows Phone StoreMicrosoft heeft aangekondigd dat er de afgelopen twee maanden 35000 nieuwe applicaties zijn bijgekomen in de Windows Phone en Windows Store en dat er nu meer dan 560.000 applicaties beschikbaar zijn. Daaruit kan worden opgemaakt dat Windows smartphones langzaam toch steeds populairder worden voor ontwikkelaars.

Alhoewel de Android Play Store en de App Store aanzienlijk meer applicaties hebben is het toch interessant om te zien dat steeds meer ontwikkelaars ook applicaties ontwikkelen voor Windows toestellen. De interesse in het maken van Windows Phone applicaties is echter nog lang niet zo groot als het ontwikkelen voor Android en iOS, maar de Windows Store groeit toch dagelijks met “enkele honderden applicaties“. De grootste reden dat ontwikkelaars kiezen om alleen applicaties te ontwikkelen voor Android en iOS komt simpelweg doordat er een stuk minder te verdienen valt met Windows Phone apps.

Het valt vooral op dat ondanks het groot aantal beschikbare applicaties in de Windows Store, vooral veel kwalitatief goede applicaties alleen beschikbaar zijn voor Android en iOS. Zo is Instagram bijvoorbeeld pas sinds november beschikbaar voor Windows Phone.

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

3 Reacties

 1. Simon de Ridder schreef:

  Wat een rare argumentatie van de auteur: volgens hem zijn veel kwalitatieve apps alleen beschikbaar op Android en iOS en hij noemt daarbij het voorbeeld van Instagram… dat (weliswaar na een tijdje wachten) nu gewoon beschikbaar is voor Windows Phone. Dan zijn juist steeds meer kwalitatieve apps toch ook beschikbaar voor Windows Phone? Is de auteur vooringenomen?

  • Chris Eissens schreef:

   Het klinkt misschien tegenstrijdig omdat Instagram nu idd gewoon beschikbaar is voor Windows Phone, maar het geeft wel aan dat ontwikkelaars niet staan te springen om hun apps z.s.m. ook voor Windows gebruikers beschikbaar te maken. Uiteraard zullen er altijd “steeds meer kwalitatieve apps beschikbaar zijn voor Windows Phone”, aangezien er steeds meer Windows Phone apps bijkomen, zou een beetje raar zijn als dit minder zal worden. Verder ben ik zeker niet vooringenomen, aangezien ik als ontwikkelaar ook graag mijn apps beschikbaar maak voor Windows Phone. Alhoewel mijn apps natuurlijk niet in de categorie van Instagram vallen 😉

 2. Robby schreef:

  Er zijn toch al veel app’s voor Windows Phone. De enige 2 app’s die ik nog mis in mijn Windows Phone zijn de Belfius Bank app…die in het eerste kwartaal van dit jaar 2015 beschikbaar gaat zijn voor Windows Phone gebruikers heeft Belfius laten weten. En een app van kinepolis die momenteel nog altijd niet beschikbaar is voor Windows Phone. Voor de rest heb ik elke app die ik wil hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.