Apps Rechtstreeks Installeren Vanuit Zoekresultaten

Google Logo FotoGoogle test momenteel een manier waarbij mobiele gebruikers applicaties kunnen downloaden zonder dat ze daarvoor de Play Store hoeven te bezoeken. Momenteel is de test nog beperkt tot Android-gebruikers die zoeken via de Google app, maar dit zal in de toekomst mogelijk worden uitgebreid.

Applicaties voor zowel Android als voor iOS verschijnen al geruime tijd in de zoekresultaten van Google, maar om de app te downloaden moet je nog steeds naar de bijbehorende app-winkel. Android Police schrijft nu dat Android-gebruikers die naar een applicatie zoeken via de Google app net als bij de Play Store een venster met installatie-knop in beeld krijgen waar om toestemming wordt gevraagd.

Dankzij deze nieuwe functie is het niet meer nodig om de Play Store te openen, want applicaties zullen rechtstreeks worden gedownload. Het is momenteel nog niet bekend of de nieuwe functie alleen naar de Google-app zal worden uitgerold of dat de functie ook naar mobiele browsers zoals Chrome en Safari komt.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.