Huawei Zal Zich In 2015 Gaan Richten Op Het Maken Van Premium Toestellen

HuaweiHuawei heeft laten weten dat de fabrikant zich dit jaar meer zal focussen op het maken van duurdere high-end toestellen. Het bedrijf hoopt in 2015 maar liefst 100 miljoen smartphones te verkopen.

Afgelopen jaar gingen er 75 miljoen Huawei-toestellen over de toonbank en dit jaar verwacht Huawei zelfs 25 miljoen meer toestellen te kunnen verkopen.

Ondanks dat Huawei zich meer wil focussen op duurdere premium smartphones zullen er nog steeds goedkopere toestellen worden gemaakt via de submerk Honor. Honor smartphones worden gemaakt in de zelfde fabriek als Huawei smartphones, maar dit merk zal verder helemaal los komen te staan van het moederbedrijf.

Wel betekent dit dat de goedkope Huawei-series zoals de Y en D zullen verdwijnen. Huawei zal wel gewoon opvolgers van de P-serie en Mate-toestellen ontwikkelen. Over de toekomst van de G-serie is nog geen duidelijkheid.

Huawei heeft verder bekend gemaakt dat iets meer dan de helft van de smartphone-omzet buiten China wordt gerealiseerd. De Chinese fabrikant weet vooral te concurreren dankzij de goede prijs/kwaliteit verhouding. Daarom gaan we er ook vanuit dat de nieuwe premium-toestellen nog steeds iets goedkoper zullen zijn dan de toestellen van de concurrenten.

Mogelijk zal Huawei tijdens de Mobile World Congress in maart meer informatie vrijgeven over de nieuwe premium toestellen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.