Google Stopt Met Verkoop Nexus 5

Android Lollipop Nexus 5Gisteren schreven we dat Google een eigen webwinkel heeft geopend die de hardware gedeelte van de Play Store moet vervangen. Het valt op dat Google is gestopt met de verkoop van de Nexus 5.

De Nexus 5 is gemaakt door de Zuid-Koreaanse fabrikant LG en is mede dankzij de nette adviesprijs enorm populair. Toch wil Google zich nu gaan richten op de nieuwe Nexus 6 van Motorola, die enkele honderden euro’s duurder is. Google is daarom een tijdje geleden al gestopt met de productie van de Nexus 5, en nu dus ook met de verkoop.

Via andere webwinkels zoals Belsimpel is de Nexus 5 nog wel verkrijgbaar, maar de voorraad is nu toch echt beperkt aan het raken. De smartphone kost bij Belsimpel 359 euro en is voorzien van een 4,95-inch display met een resolutie van 1080×1920 pixels, een 2,3GHz Snapdragon 800-processor, 2GB werkgeheugen, 16GB of 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 1,3 megapixel camera aan de voorzijde, een 2300 accu en 4G-ondersteuning.

Het is onbekend hoelang de Nexus 5 nog verkrijgbaar zal zijn. Dus mensen die de smartphone nog willen kopen moeten snel een beslissing nemen.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.