Google Maakt “Ebola-proof” Tablet

Google+ebola+tabletGoogle heeft samen met een aantal technici van over de hele wereld een zogeheten “ebola-proof” tablet ontworpen. De tablet kan volledig worden ondergedompeld in een ontsmettende chlooroplossing, waardoor de tablet ideaal is voor het gebruik in ebolagebieden.

Tot nu toe worden notities vaak met pen en papier opgeschreven of simpelweg vanaf grote afstanden naar een assistent geschreeuwd om het besmettingsrisico te verkleinen. Door miscommunicatie kunnen echter gevaarlijke situaties ontstaan. Artsen zonder Grenzen (AzG) kwam daarom met het idee om een “ebola-proof” tablet te laten ontwikkelen.

Google heeft de tablet voorzien van een omhulsel die bestand is tegen het onderdompelen in een chlooroplossing. Ook heeft de tablet geen scherpe randen zodat de beschermende kleding van de hulpverleners heel blijft en kan de tablet worden bediend met handschoenen. De tablet werkt ook bij hoge luchtvochtigheid.

De tablets zijn verbonden met een server die alle communicatie regelt en waarop de gegevens kunnen worden opgeslagen. De server draait op accu’s zodat stroomstoringen geen problemen veroorzaken. In behandelcentrum in Sierra Leone is de tablet al met succes getest. AzG hoopt dat de tablet in de toekomst ook bij andere humanitaire noodsituaties kan worden gebruikt.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.