“Google Stopt Niet Met Google Glass”

Google-GlassEric Schmidt heeft tijdens een interview met The Wall Street Journal laten weten dat Google zeker niet zal stoppen met de ontwikkelingen van de Google Glass. De techniek is volgens hem te belangrijk om links te laten liggen.

Nadat Google de verkoop van de Google Glass in januari stop zette, was er veel onduidelijkheid over de toekomst van de slimme bril. Twee maanden later heeft Eric Schmidt eindelijk officieel laten weten dat het niet het einde is van de Google Glass. De techniek zou te interessant zijn om stop te zetten, maar Google liep tegen enkele privacy problemen aan. De “normale” mensen zouden Google Glass dragers namelijk niet echt waarderen en creëerden de bijnaam “Glassholes”. Dit omdat Google Glass gebruikers onder andere onopvallend foto’s kunnen maken.

Google heeft nu enkele wijzigingen doorgevoerd binnen de organisatie van Google Glass. De nieuwe organisatie zal zich onder leiding van Tony Fadell meer gaan richten op de consumenten. Fadell heeft ook de iPod ontwikkeld.

De markt voor draagbare technologie heeft erg veel potentie, zeker voor consumenten. Maar er is ook veel onduidelijkheid, vandaar dat een dergelijke apparaat in het begin niet aanslaat“, aldus Schmidt. Het project heeft tijd nodig, maar zal op een later tijdstip weer worden gelanceerd. Volgens de geruchten is Google onder andere bezig met een goedkopere variant van de Google Glass.

via [PCM]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.