Chinese Ontwikkelaars Nu Ook Toegang Tot Google Play Store

Google Play Store ChinaChinese ontwikkelaars hebben vanaf nu de mogelijkheid om applicaties te plaatsen in de Google Play Store. Voorheen was dit niet mogelijk. Chinese consumenten kunnen echter nog steeds geen applicaties uit de Play Store downloaden.

Momenteel is de Google Play Store beschikbaar in meer dan 130 verschillende landen. Chinese ontwikkelaars kunnen vanaf nu dus in eens een veel groter publiek bereiken, waardoor ze meer geld kunnen verdienen. Chinese consumenten kunnen nog geen apps downloaden vanuit de Play Store. Hiervoor moet er gebruik worden gemaakt van Chinese app winkels zoals Baidu en Tencent.

China is het land met de meeste Android toestellen. Het zou dus voor elke ontwikkelaar erg aantrekkelijk zijn als Google de Play Store voor Chinese consumenten beschikbaar maakt. Door ruzies tussen de Chinese overheid en Google over het censureren van zoekresultaten heeft Google in 2010 echter besloten om zich grotendeels terug te trekken uit China. Hopelijk is het toestaan van Chinese ontwikkelaars een stap in de richting om uiteindelijk ook Chinese consumenten toegang te geven tot de Google Play Store.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.