Pebble Is Niet Bang Voor Apple Watch

Pebble Time SteelDe CEO van Pebble, Eric Migicovsky heeft laten weten dat Pebble niet vreest voor de lancering van de Apple Watch. Dit weekend eindigde de tweede Kickstarter-campagne van Pebble, voor de aankomende Pebble Time. Pebble brak met deze campagne opnieuw crowdfundingrecords.

De eerste Pebble smartwatch haalde in 2012 ruim 10 miljoen dollar binnen via crowdfunding en was toen de meest populaire kickstarter project ooit. Ondertussen is de Pebble smartwatch al meer dan een miljoen keer verkocht en is het tijd voor een nieuwe smartwatch, de Pebble Time. Met de Pebble Time crowdfunding campagne wist Pebble maar liefst 20,3 miljoen dollar op te halen bij ruim 78.000 geïnteresseerden.

Pebble CEO Migicovsky laat weten dat de Pebble smartwatch zonder de steun van kickstarter gebruikers nooit zo’n groot succes zou zijn geworden als dat het nu is. “Met dit nieuwe product erkennen we dat we veel te danken hebben aan de gemeenschap die ons vroeg steunde, dus het leek ons cool om dit horloge van de volgende generatie als eerst aan hen aan te bieden.

Alleen Samsung heeft meer smartwatches verkocht dan Pebble en dat is iets waar je als bedrijf trots op mag zijn. Migicovsky laat echter weten dat Apple nog groter gaat worden dan Pebble en Samsung met de lancering van de Apple Watch volgende maand. “We zien dat Apple een enorm bedrijf is en daarnaast een geweldige band met hun gebruikers heeft. We verwachten dat ze marktleider worden, want het zou belachelijk zijn om iets anders te denken.

Toch maakt de CEO zich geen zorgen en denkt hij dat de lancering van de Apple Watch juist voor betere verkoopcijfers gaat zorgen bij Pebble. “Het gaat om de mogelijkheid dat honderden miljoenen mensen via Apple bekend worden met smartwatches, zich vervolgens realiseren dat ze geen Apple Watch willen, en ervoor kiezen om een Pebble te kopen.

De Pebble Time is voorzien van een kleuren display met e-ink technologie, een microfoon en nieuwe software. Ook heeft de smartwatch een accuduur van 7 dagen en is de Pebble Time 20 procent dunner dan de eerste Pebble smartwatch. Verder beschikt de Pebble Time over een roestvrij stalen en waterdichte behuizing. De eerste exemplaren van de Pebble Time zullen in mei worden verzonden naar de eerste mensen die de Kickstarter-campagne hebben gesteund.

bron [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.