“Google Werkt Aan Abonnement Zonder Roamingkosten”

roamingkostenBegin maart heeft Google bekendgemaakt dat de fabrikant een eigen virtuele telecomprovider zal opstarten. The Telegraph schrijft nu dat Google niet alleen de prijzen wil verlagen, maar ook de roamingkosten wil afschaffen.

Google is volgens de geruchten in gesprek met onder andere een telecomprovider in de Verenigde Staten en met Hutchison Whampoa. Hutchison Whampoa heeft een mobiel netwerk in 14 landen. Volgens de bron van The Telegraph wil Google met Hutchison Whampoa een deal sluiten om Amerikaanse gebruikers tegen een normaal tarief te laten bellen in de landen waar Hutchison Whampoa actief is. Op deze manier wil Google dus de roamingkosten afschaffen.

In Europa kennen we allemaal de zeer hoge roamingkosten zodra we onze smartphone in het buitenland gebruiken. Via nieuwe wetten wil Europa deze roamingkosten afschaffen, maar de verschillende Europese landen kunnen het maar niet met elkaar eens worden. Als Google inderdaad een deal kan sluiten met Hutchison Whampoa, dan zal dit in het begin nog geen gevolgen hebben voor Nederlanders en Belgen. Hutchison Whampoa is hier namelijk nog niet actief.

In hoeveel landen Google uiteindelijk actief zal worden is niet bekend. Google heeft wel aangegeven niet van plan te zijn heel groot te worden als telecomprovider.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.