Review Plantronics BackBeat FIT

Plantronics-BackBeat-FIT-review-1Een aantal weken geleden heeft de redactie van Androidics.nl een headset ontvangen van het Amerikaanse merk, Plantronics.  Het gaat om de BackBeat FIT, die speciaal is gemaakt voor de actieve mensen onder ons. Ik heb de draadloze headset de afgelopen tijd mogen testen en vandaag schrijf ik mijn oordeel over dit product.

Inhoud

Plantronics-BackBeat-FIT-review-2De Plantronics BackBeat FIT wordt geleverd in een luxe blauwe verpakking. Deze verpakking bevat naast de headset ook een oplaadkabel, een gebruikershandleiding en een opbergzakje dat kan worden omgetoverd in een armband om je smartphone in te plaatsen tijdens een workout.

Kwaliteit

Wat meteen opvalt is het unieke ontwerp en de felle kleur van de headset. De BackBeat FIT is gemaakt voor de actieve mensen die regelmatig een stukje gaan rennen of naar de sportschool gaan. Het buigbare ontwerp en de zweetbestendige behuizing zorgen er voor dat de headset altijd comfortabel blijft zitten en geen waterschade zal oplopen tijdens een flinke workout of een kleine regenbui. Doordat de airplugs 40 graden kunnen draaien is de headset geschikt voor vrijwel elk type oor.

Plantronics-BackBeat-FIT-review-3

De kabels van een headset kunnen soms voor veel irritatie zorgen. Soms zijn ze te lang of raken de kabels in de knoop. Plantronics komt met een slimme oplossing. Namelijk een stevige korte kabel waardoor de kabel nooit in de knoop zal raken, maar flexibel genoeg om comfortabel achter je oren te hangen. De kabel is ook voorzien van een groene of blauwe reflecterende omhelzing, waardoor automobilisten je goed kunnen zien tijdens een workout in het donker.

De BackBeat FIT is niet voorzien van NFC, maar wij zijn zeer tevreden over de snelheid waarmee onze testapparaten verbinding maken met de headset. Ik ben geen enkele keer tegen problemen aangelopen tijdens het verbinden met zowel Android als iOS. Via een Engelstalige stem krijg je te horen of de headset aan of uit staat, wanneer je bent verbonden met een apparaat en hoe vol de accu van de BackBeat FIT is.

Ben je puur opzoek naar een headset met de beste kwaliteit geluid, dan is de Plantronics BackBeat FIT waarschijnlijk niet de beste optie. Plantronics heeft bij het maken van de BackBeat FIT duidelijk een andere doelgroep in gedachten gehad. Deze doelgroep luistert graag naar muziek, heeft een actieve levensstijl en wil veilig over straat hardlopen met een kwalitatief goede en comfortabele headset. Met een headset van slechts 24 gram, een reflecterende kabel, een zweetbestendige P2i-nanocoating, een makkelijke bediening en draaibare earplugs is dit naar onze mening zeker gelukt.

Plantronics-BackBeat-FIT-review-8

Een klein klepje aan de rechter oorzijde kan worden geopend om de headset via een micro-USB-kabel op te laden. Het duurt ongeveer 2,5 uur om de headset volledig op te laden. Op één acculading kan je met de BackBeat FIT ongeveer 8 uur naar je favoriete muziek luisteren of 6 uur lang telefoneren. De headset kan 14 dagen in standby-mode staan of zelfs 180 dagen in “deepsleep-mode”.

Plantronics-BackBeat-FIT-review-7

Een leuke extra van de BackBeat FIT is het meegeleverde opbergzakje. Dit zakje kan namelijk binnenstebuiten worden gedrukt en zo worden omgetoverd in een armband voor je smartphone. Op deze manier heb je je smartphone altijd binnen handbereik tijdens een goeie workout.

Bediening

De bediening van de BackBeat FIT heeft eerst even wat instructies nodig. Aan de rechter oorzijde zit de aan/uit knop en een knop om telefoongesprekken mee op te nemen. Om een telefoongesprek te beantwoorden of te beëindigen klik je simpelweg op de grote “belknop”. Als je de knop langer ingedrukt houdt weiger je een oproep. Verder is er een lampje aanwezig die aangeeft wanneer de BackBeat FIT is verbonden met een apparaat en wanneer de headset in “paring-mode” is.

Plantronics-BackBeat-FIT-review-6

Aan de linkerzijde zit de play/pause knop en slechts één knop om het volume te regelen. Om het volume hoger te zetten klik je simpelweg op deze knop. Om het volume lager te zetten klik je op deze zelfde knop, maar houd je de knop wat langer ingedrukt. Om muziek te starten of te stoppen klik je één keer op de play/pause knop, voor de volgende track klik je twee keer op de knop. Houd de knop ingedrukt om terug te gaan naar de vorige track.

In het begin moet je misschien even het gevoel krijgen voor de verschillende functies tussen een dubbele klik, een lange klik en een korte klik. Maar na een dag te hebben getest was ik er al helemaal aan gewend en werkt het vrij prettig.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)

Al met al is de BackBeat FIT een mooie complete headset voor de wat actievere mensen. Ben je alleen geïnteresseerd in de beste Bass geluiden, dan is deze headset niet voor jou. Wil je een headset met een nette accuduur, die tegen een stootje kan en die ook nog eens comfortabel zit tijdens een stevige workout, dan is de BackBeat FIT zeker een aanrader. De smartphone armband is een leuke extra.

Voordelen:

  • Degelijke kwaliteit / zweetbestendig
  • Goede accuduur
  • Eenvoudige besturing
  • Handige opbergzakje/armband

Nadelen:

  • Geluidkwaliteit kan iets beter 

Prijs: €129,00,-

Meer Informatiehttp://www.plantronics.com/nl/product/backbeat-fit

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.