Google: “Verkoop Nexus 6 en Nexus 9 Loopt Slecht”

Motorola Nexus 6Google heeft laten weten dat de verkoop van de Nexus 6 en de Nexus 9 slecht verloopt. Dit terwijl Google juist is gestopt met de zeer succesvolle Nexus 7 en Nexus 5. De slechte verkoop van de nieuwe Nexus-toestellen heeft waarschijnlijk te maken met de adviesprijzen van beide toestellen.

De adviesprijs van de Nexus 6 en de Nexus 9 zijn bijna twee keer zo hoog als die van de Nexus 5 en de Nexus 7. Dit is hoogstwaarschijnlijk de reden dat mensen de toestellen niet kopen. De Nexus-lijn stond namelijk bekend als goede kwaliteit toestellen voor een aantrekkelijk adviesprijs. Google is bij de lancering van de Nexus 6 en Nexus 9 gestopt met deze strategie.

Patrick Pichette, de financiële adviseur van Google laat weten dat de omzet van de verkoop van hardware het afgelopen jaar met 2 procent is gedaald. Voorheen groeide de omzet juist met 23 procent per jaar. “Van jaar op jaar is het lang niet zo goed als tijdens de verkoop van de Nexus 7.

Door de opmerking van Pichette kunnen we opmaken dat de Nexus 7 de best verkochte Nexus-tablet is die Google ooit heeft verkocht. Ook was de Nexus 6 zeer snel uitverkocht en de voorraad werd vervolgens niet snel aangevuld, waardoor Google meer inkomsten misliep.

De inkomstendaling in de hardware-tak van Google heeft echter weinig effect op de totale winst van Google. De meeste inkomsten worden gehaald uit advertenties en deze omzet is met 11 procent gestegen. Het afgelopen kwartaal boekte Google een omzet van 17,3 miljard dollar en een winst van 3,6 miljard dollar. 15,5 miljard dollar komt uit advertenties.

bron [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

6 Reacties

 1. Edwin schreef:

  De Nexus 9 is gewoon geen mooi product, chappy housing en verder ook niet indrukwekkend. Voor een high end Nexus 10 had ik zo 400-500 neergeteld.

  De Nexus 6 is gewoon te groot voor de massa, een nieuwe Nexus 5 met iets snellere hardware en een fatsoenlijke batterij Was wel een succes geworden.

 2. Buizerd schreef:

  Het verbaast me niets, het is niet de prijs maar het niet werken van de systemen door lolliflop. Ook ik was van plan een Nexus 6 te kopen maar zie daar van of door de onvoorstelbare blunder die Google gemaakt heeft met Lolliflop.
  Mijn Nexus 7 werkt niet meer correct sinds de update en bij meerdere mensen is het moederbord zelfs defect geraakt door doorbranden van componenten die door Lolliflop te zwaar werden aangestuurd. De verkoop van de Nexus 7 is zelfs gestopt omdat men klaarblijkelijk niet nog meer ontevreden klanten wil.

 3. Buizerd schreef:

  Boontje komt om zijn loontje.
  Google heeft haar Nexus 5, 7 en 10 EOF (End of Live) verklaart maar is verbolgen om het feit dat de gebruikers deze producten willen blijven gebruiken.
  Dus de trukendoos opengehaalt en in de updates van Lolliflop maar code gestopt die deze producten waardeloos tot geheel defect maakt.
  Jammer dat ze vergeten zijn dat hun nieuwe producten daar ook last van hebben en de klanten dus massaal wegblijven.
  Indien Google Lolliflop weer hersteld en de oude producten weer werken pas dan zal men misschien weer Nexus apparaten kopen.

 4. Ton Peters schreef:

  Ik denk er niet aan! Mijn Nexus 7(2013) hapert ook al een tijd sinds google de updates heeft verknald. Voor mij voorlopig geen dure Nexus meer

 5. Jeroen schreef:

  ‘De Nexus-lijn stond namelijk bekend als goede kwaliteit toestellen voor een aantrekkelijk adviesprijs’

  Onzin die ik overal lees. De G1, HTC Nexus one, Nexus S, Galaxy Nexus hadden allemaal een premium prijs, vergelijkbaar met concurrerende flagship devices. Daarna 2 toestellen met lagere adviesprijs, en opeens is dat waar ‘de nexus-lijn om bekend staat’.
  Perfectly happy met mijn Nexus 6.

 6. Buizerd schreef:

  Het lukt Google niet om Lolliflop werkend te krijgen op de Nexus 7 (2012)
  Ook de update 5.1.1 geeft dezelfde fouten als de eerdere versies. (vooral Chrome)
  Dus voorlopig zeker geen Nexus. (en huiverig voor android in zijn algemeen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.