Google Introduceert Grotere Cardboard VR-bril en Google Jump

Google CardboardGoogle heeft tijdens de Google I/O ontwikkelaarsconferentie een nieuwe versie van de populaire VR-bril Cardboard geïntroduceerd. Deze nieuwe variant is groter en makkelijker in elkaar te zetten.

De nieuwe versie van de Google Cardboard is gemaakt voor grotere smartphones. Ook is de bril makkelijker in elkaar te zetten en heeft Google een iOS-versie van de bijbehorende app gelanceerd, waardoor de VR-bril nu ook kan worden gebruikt in combinatie met een iPhone. Verder is de VR-bril voorzien van een betrouwbaardere knop.

Google Jump GoPro

Naast de nieuwe Cardboard heeft Google ook nieuwe software gelanceerd voor het maken van 360 graden virtual reality videos. Deze software heet Google Jump en werkt in combinatie met een cirkelvormige camerastandaard waarin 16 GoPro camera moeten worden geplaatst. Google Jump zal vervolgens alle beelden naadloos aan elkaar monteren, waardoor een 3d-illusie ontstaat en je tijdens het afspelen van de video gewoon rond kunt kijken. Deze video’s kunnen op YouTube worden bekeken.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.