ASUS Overweegt Overname HTC Nog Steeds

ASUS-HTC-One-M9Financieel directeur David Chang laat weten dat ASUS, ondanks de slechte prestaties van HTC, nog steeds interesse heeft in een overname van de Taiwanese smartphone fabrikant.

Chang laat weten dat ASUS een overname van HTC nog steeds overweegt, maar dat de kans wel kleiner is geworden dat een overname ook daadwerkelijk plaats zal vinden. “Onze bestuursvoorzitter heeft er intern over gesproken. Maar de kansen op een daadwerkelijke overname zijn niet zo groot omdat Asus een bedrijf is dat altijd heeft vertrouwd op organische groei.

HTC maakte eerder deze week bekend dat het niet zo goed gaat met HTC en dat het bedrijf in het tweede kwartaal flink verlies zal draaien. Dit heeft te maken met de vele kosten die het bedrijf heeft gemaakt en de teleurstellende verkoopcijfers van de HTC One M9. Dit terwijl het tweede kwartaal normaal gesproken het beste kwartaal is voor de fabrikant. Door de slechte cijfers is de beurskoers de afgelopen dagen flink gedaald en staat het bedrijf op het laagste punt in 10 jaar.

HTC-Omzet-Winst

ASUS zou vooral interesse hebben in de patenten van HTC, het mooie design van de smartphones en de goede contacten tussen providers en retailers in Europa en Amerika.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.