Veel GSM-gebruik Kan Wijzen Op Depressie

smartphone depressieUit een Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen die vaak hun telefoon gebruiken vatbaar zijn voor een depressie. De Amerikaanse onderzoekers konden aan de hand van mobiele data nagaan hoe intensief iemand zijn gsm gebruikte en of die persoon veel aan beweging deed.

Aan de hand van mobiele data konden onderzoekers van de Amerikaanse Northwestern University met een accuraatheid van 87 procent depressieve gevoelens bij de proefpersonen achterhalen. De onderzoekers maakten onder andere gebruik van de verschillende sensoren in de smartphone om gedragspatronen te ontdekken. In totaal deden 40 mensen mee aan het onderzoek, dus het gaat om een kleine testgroep.

Onder andere de GPS geeft onderzoekers informatie over de ernst van de symptomen. Zo kunnen de onderzoekers terugkerende ritmische bewegingen zien die wijzen op een bepaalde mate van depressie, zoals bijvoorbeeld in cirkels rondlopen, of juist het gebrek aan beweging. Ook een steeds andere dagritme kan gelinkt worden aan gevoelens van depressie.

Mensen die symptomen van depressie vertonen zijn gemiddeld vier keer langer met hun telefoon bezig dan niet-depressieve personen. Namelijk 68 minuten inplaats van 17 minuten. Depressieve mensen surfen liver het internet of spelen liever spelletjes dan dat er vrienden worden gebeld.

Vanwege de kleine testgroep willen de onderzoekers nog meer onderzoeken doen met grotere testgroepen. Het uiteindelijke doel is het maken van een app die je op de hoogte kan houden over een patroon in je telefoongebruik dat op depressie kan wijzen.

via [hln]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.