“Actieve Facebook-gebruikers Leven Langer”

facebookMensen met een groot of gemiddeld sociaal netwerk op Facebook leven langer dan mensen met een klein netwerk. Die blijkt uit een studie die is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS.

Tegenwoordig zit iedereen continu op hun telefoon om hun “sociale” netwerk op de hoogte te houden van je dagelijkse activiteiten. Dit klinkt misschien niet als de ideale bezigheid, maar volgens een onderzoek zegt dit veel over je gezondheid. Onderzoekers hebben namelijk de gezondheidsdossiers van 12 miljoen gebruikers vergeleken met hun activiteiten op Facebook gedurende een half jaar. De conclusie die de wetenschappers trekken is dat een actief leven via Facebook samenhangt met een betere gezondheid.

Mensen met een groot sociaal Facebook-netwerk hebben meestal ook veel “offline” relaties. De offline relaties hebben een positieve invloed op de gezondheid van mensen. Deze resultaten bevestigen wat andere wetenschappers al langer dachten. “Het erop nahouden van sociale contacten heeft een positieve invloed op de levensduur van mensen.

Facebook-gebruikers die veel vriendschapsverzoeken ontvangen hebben een langere levensverwachting dan gebruikers die weinig vriendschapsverzoeken ontvangen. Ook is er een verschil in gezondheid waar te nemen in het Facebook-gedrag van de gebruiker. Zo hebben gebruikers die voornamelijk geschreven status-updates plaatsen vaker gezondheidsklachten dan gebruikers die voornamelijk foto’s en video’s plaatsen van sociale gebeurtenissen buiten Facebook.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *