Google Gaat Nog Goedkopere Android One-smartphones Maken

android-oneRajan Anandan, de directeur van Google India en Zuidoost Azië heeft laten weten dat Google nog goedkopere Android One-toestellen wil uitbrengen in India. De smartphones zullen een adviesprijs meekrijgen van onder de 50 euro.

Rajan Anandan zegt dat Google met de volgende Android One-smartphones mikt op prijzen die tussen de 28 en 43 euro zitten. Google hoopt met deze prijzen de massa in opkomende landen aan te spreken. De eerste Android One-smartphones die vorig jaar in India op de markt verschenen kosten ongeveer 81 euro.

De One-toestellen hebben tot dus ver niet naar verwachting gepresteerd in India. Volgens Anandan heeft dit grotendeels te maken met leveringsproblemen, maar het lijkt er op dat ook de prijzen nog te hoog zijn. Google zal de komende weken nieuwe plannen voor de Indiase markt onthullen.

Android One is niet alleen in India actief, maar ook in andere opkomende landen zoals Turkije. De Android One-toestellen moeten de kosten van telefoonfabrikanten drukken doordat Google een standaardversie van Android aanlevert.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.